(recept
si oblíbilo 7 návštěvníků)
Smetanová žampionová omáčka
Potřebné ingredience
žampiony,malá cibulka,vývar,hladká mouka,sůl,pepř,mletý kmín,smetana ke šlehání,citron.šťáva,máslo
Postup přípravy
Na másle zpěníme najemno nasekanou cibulku,pak přihodíme žampiony nakrájené na plátky,opečeme asi 5 minut,přidáme trochu pepře a mletého kmínu.Pak zaprášíme hladkou moukou,orestujeme a přilijeme vývar asi 2 cm nad houby,osolíme,přiklopíme a za občasného míchání dusíme asi 20 minut,až se udělá pěkná omáčka,nakonec přilijeme šlehačku a bez pokličky dovaříme asi 10 minut do požadované hustoty omáčky.Ke konci přidáme plátek másla na zjemnění,přidáme kapku citron.šťávy případně dosolíme,dopepříme.Hotovo.Můžeme podávat s těstovinami nebo knedlíkem
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
Zrušený účet
(upraveno)
18. 7. 2017, 18:25
dělám také, jen tam dávám ještě taveňák a místo mouky maizenu či solamyl nebo něco takového. Na těstoviny výborné, děti se olizují až za ušima. A hlavně rychlé, ideální pro tyto horké dny.
KáKá
(upraveno)
20. 7. 2017, 12:41
@
už také nepoužívám druhý rokem mouku nikde na zahušťování,ale jizerku.Taveňák u nás moc nefrčí,kupuji hodně málo
Nadys
(upraveno)
18. 7. 2017, 17:37